top of page

Kohti turvallista joulua

SOS Uutiset 19.12.2023

 

Jouluvalmistelut tapahtuvat usein keittiössä, mikä on kodin paloturvallisuuden kannalta yksi keskeisin paikka. Valmista jouluruuat turvallisesti ja vältä keittiöpalot oheisilla vinkeillä.

  • Älä jätä ruokaa liedelle tai uuniin valvomatta. Kinkun paisto yöaikaan on osalle meistä perinteinen tapa ja erityisesti nykyisillä sähköhinnoilla moni todennäköisesti tekee niin. Mikäli paistat kinkun yöllä niin seuraava vinkki on erityisen tärkeä.

  • Tarkista ja testaa palovaroittimet ennen joulua. Tiesitkö muuten, että palovaroittimet suositellaan vaihtamaan 10 vuoden välein?

  • Joulusiivouksen yhteydessä puhdista liesituuletin rasvasta ja muusta liasta. Samalla on hyvä tarkistaa ettei lieden lähellä ole helposti syttyviä materiaaleja.

  • Mikäli ruoka syttyy palamaan niin sammuta kattilapalo kannella tai käytä sammutuspeitettä. Onhan sinulla sammutuspeite saatavilla?

 

Joulun aikaan tunnelmaa luodaan kynttilöillä ja muistammehan toimia niiden kanssa huolellisesti. Älä jätä palavia kynttilöitä vartioimatta ja varmista, että ne ovat turvallisella etäisyydellä syttyvistä materiaaleista. Ulkotulia poltetaan turvallisesti riittävän etäällä rakennuksista ja palamattoman alustan päällä.

Lue lisää >> https://www.spek.fi/turvallisuus/paloturvallisuus/

 

Kodin paloturvallisuuteen liittyy olennaisesti myös kodin siisteys - raivaa ylimääräiset tavarat pois.

Marttojen joulusiivousohjeella voit ottaa rennommin - "kaapit kannattaa jynssätä perusteellisesti vain, jos aikoo istua joulun kaapissa". Älä ota stressiä siivouksesta ja ota rennommin. Kohenna joulukoti lyhyen, keskipitkän tai pitkän kaavan mukaan.

Lue lisää >> https://www.martat.fi/teemat/kodin-juhlat/joulu/jouluvalmistelut/joulukoti-siistiksi/

Rauhaisaa joulun aikaa kaikille ❤

bottom of page